TEKİRDAĞ / SÜLEYMANPAŞA - Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu

Nis

Kütüphaneler Haftası olması sebebiyle Tekirdağ Namık Kemal İl Halk  Kütüphanesi´ni 4/C ve 4/D sınıfları olarak ziyaret ettik.Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak,kütüphaneyi tanıtmak ve faydasını anlatmak amacıyla yapılan ziyarette kitap okuduk,kitapları inceledik,üye olmak ve kütüphaneden faydalanmakla ilgi gerekli bilgileri edindik.

Nis

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

Mrt

ÇEDES kapsamında  NİSAN Ayı Değeri ile ilgili okulumuzda pano çalışması yapılmıştır.Öğretmenimiz Figen ÇAVUŞLU  ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 2/C sınıf öğretmeni Esra İ. DENİZ ve öğrencileri, Romanya /İtalya/Türkiye ortaklı "Dance Of Colorful Waters" adlı etwinning projesi başlattılar.
Proje kapsamında öğretmenler arası tanışma toplantısı yapıldı. Öğrencilere, öğretmenlere, velilere proje afiş anketi,öğrenci anketi, veli anketi uygulandı. Afiş ve logo tasarımı, proje tanıtım broşürü, şehir ve okul tanıtımları, su günü etkinlikleri ve ilk Ebru etkinliği olan yumurta boyama yapıldı. Proje etkinlikleri önümüzde günlerde devam edecek.
          Bu e-Twinning  projesi, farklı ülkelerden gelen öğrencilere geleneksel Türk sanatı Ebru'yu keşfetmeleri, bu sanat formunu öğrenmeleri ve kendi kültürleriyle ilişkilendirmeleri için bir platform sağlıyor. Amacımız sanatın gücünü sergilemek ve kültürel anlayışı geliştirmektir. Bu projede öğrenciler Ebru sanatının tarihini ve tekniklerini öğrenecek, kendi Ebru çalışmalarını oluşturacak ve deneyimlerini diğer öğrencilerle paylaşacaklar.

Mrt

1964 yılından bu yana, Mart ayının son Pazartesi günü başlayıp bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle tüm yurtta "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda okulumuzda pano çalışması yapan öğretmenimiz Civade ADIGÜZEL 'e ve öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Mrt

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında okulumuz 3. Sınıf öğrencilerinin sportif taraması bugün yapıldı. Programa öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirmesi amaçlanıyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcularını tespit ediyor hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasını hedefleniyor.

Mrt

Okulumuz  Öğretmenleri Serpil KARAOĞLU,Fatma DOĞRU, Emel KARAASLAN rehberliğinde 4. Sınıf  öğrencilerimizle birlikte Ramazan panosu düzenledi. Yapmış oldukları çalışmalarından dolayı öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan Etkinlikleri kapsamında 4/A Sınıfı öğretmenimiz Mehmet Cem AKSOY rehberliğinde Karagöz ve Hacivat gölge gösterisi yaptılar. Öğrencilerimiz kendilerinin hazırlamış oldukları Hacivat ve Karagöz gölge oyunlarını arkadaşlarına ve diğer sınıflara sergilediler. 4/A Sınıfı öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz 4/B Sınıfı, öğretmenleri Figen ÇAVUŞLU  rehberliğinde, ilçemizde gerçekleşen 4. Sınıflar Arası İFET Fasulye Torbası Atma Yarışmasına katılım sağlayarak yarı finale çıkmayı başardı. Başarılarından dolayı öğretmenimiz ile öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devam etmesini diliyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencileri arasından "İstiklal Marşı'nı  Güzel Okuma Yarışması" kapsamında önce her sınıf ve kademede sınıf birincileri seçildi. Okul Seçim Komisyonu tarafından da  1.Berensu DOĞAN(4/B)  2.Zeynep Nisa PULAT (2/D)3.Selen YILMAZ( 4- A)seçildi.1. olan öğrencimiz Berensu DOĞAN  Süleymanpaşa ilçesinde yapılan yarışmada okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir. Öğrencilerimizi sergiledikleri performansları için kutluyor, onlara emek veren başta sınıf öğretmenleri olmak üzere ailelerini de kutluyoruz.

Mrt

Okulumuz 2/C sınıfı sınıf öğretmeni Esra İ. Deniz ve öğrencileri, " SAĞLIKLI VÜCUDUMLA, YEŞİL DÜNYAMDA BÜYÜYORUM"  isimli uluslararası etwinning projesine başlamışlardır. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Anasınıfımız  Minik Kalpler  Etnografya -Arkeoloji ve Rakoczi Müzelerini ziyaret ettiler.

Şbt

Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye'de uygulanan ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında sergi yaptık. Sergi, büyük  ilgi ve coşkuyla karşılandı. Proje, öğrencilerin söz varlığını geliştirmeyi amaçlayarak dilin zenginliklerini tanıma, kültürüne sahip çıkma ve düşünce dünyasını zenginleştirme hedefini taşıyor.Sergide emeği geçen Özge PINAR ve Esra İFFET DENİZ  öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Şbt

Yarışmaya katılan öğrencilerimiz İstiklal Marşı'nı yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okuyup jüri üyelerinden yüksek puan almak için hünerlerini gösterdiler.Yarışmada jüri üyeleri öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlamayla okuma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, şiir diline uygun okuma, kelimeleri doğru ifade etme, sahne ve konuya hâkimiyet kriterlerini göz önüne alarak puan verdiler.12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü töreninde  dereceye giren  öğrenci isimleri açıklanacak ve başarı belgeleri verilecektir.

Şbt

Okulumuzda Her Kitap Bir Dünya Projesi kapsamında okunan Kemal TAHİR'in "Yorgun Savaşçı" adlı kitabının değerlendirmesi öğretmenlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi.